22 Haziran 2016 Çarşamba

1920’lerin Modası

Chorus Girls on the set of Becky, 1927, Costume design by Clement Andre-Ani:















  Moda dünyası 20’lerin başında 1. Dünya savaşının sona ermesinin ardından dramatik değişiklikler yaşadı. Bu dönem sık sık “kükreyen 20’ler” olarak anıldı. Flapper kızları da bu dönemde ortaya çıktı. Püsküllü elbiseler, abartılı saç aksesuarları ve çılgın danslar…
  
 Kadınların elbiselerinin arkasını kabarık göstermek için kullandıkları “bustle” olarak tabir edilen parçanın ve korselerin sona ermesiyle, moda tasarımcıları yenilikçi stil üretmek için kendilerine daha büyük bir özgürlük alanı buldular. Kadın giyimdeki yeni ve rengârenk kumaşlar savaş yorgunu halkın düşmanlıkların sona ermesinin ardından hissedilen sevinci gözler önüne serdi.

                         Gatsby style. Perfect for a 20's Costume!!! def doing one/house warming party!!! @Lauren Davison Dwyer:
  1920’lerin elbiseleri her zamankinden daha parlak ve daha kısaydı. Bunun sebebi daha az malzeme ve yeni sentetik kumaşların kullanılmasıydı. Aynı zamanda elbiselerin belleri düşüktü ve etekler püsküllerle süslenmişti. Moda tasarımcıları elbiselerde tamamen yeni bir stil oluşturmak adına kumaş renkleri, dokuları ve desenleriyle oynadı.
                           This is a 1920s sheer overdress with beaded embroidery. Another one I modeled but never owned.:


 Gece kıyafetleri, paltolar ve ceketler sık sık kürklerle süslendi. Kadınlar pantolon giymeye başladılar.
                       Morning Tea, Late 1920s Pajamas (photo by James Abbe).:
                      
  İpek ve suni ipeğin 20’lerin lüks havasını yansıtmasıyla pamuğun popülaritesi düştü. 1920’lerden önce pamuk olan kadın iç giyimi de ipek ve suni ipeğe dönüştü. Ayakkabıların ve çorapların daha görünür olması önemlerini arttırdı. İpek çoraplar gökkuşağının tüm renklerine ve birçok desene sahip oldu ve kıyafetlerle daha uyumlu olacak şekilde tasarlanmaya başlandı. Çantalar ve cüzdanlar da bütün bir görünüm açısından daha önemli hale geldi.  

                                               doris hill actress | 1920s Fashion: Meet The Iconic Women Who Changed Our Style Forever:
  Bu dönemin en önemli olgusu kadınların özgürleşmesiydi. Etek ve saç boyları kısaldı. Kadınlar hayatın her alanına atılmaya, içki ve sigara içmeye başladılar. Kadınlar artık kimseye ve hiçbir şeye bağlı değillerdi ve özgürlüklerini giydikleriyle de pekiştirdiler.

                    Flappers at a club in London, England. Flappers had their origins in the liberal period of the Roaring Twenties, the social, political turbulence and increased transatlantic cultural exchange that followed the end of World War I, as well as the export of American jazz culture to Europe.:  

 Uzun inci kolyeler, gece kıyafetlerinde ışıltılı kumaşlar kullanılmaya başlandı. Kadınların makyaj tercihleri değişti. Artık yüzleri bembeyaz, gözleri siyah rimel ve göz kalemiyle çerçevelenmiş, dudakları kalp şeklinde kırmızı ruj ile boyanmıştı. Bu solgun yüz 1925’te yanık tene yerini bırakmıştır. Daha önceden iyi gözle bakılmayan makyaj bu dönemde kültürlü kadın davranışı olarak görülmeye başlanmıştır.

Gorgeous 1920's style. The pearls are to DIE for! Love the hat too!:                      #1920s Bebe Daniels. 1920s hair and makeup #VintageGlam I was definitely born in the wrong era!!:




0 yorum:

Yorum Gönder